همه چیز در مورد بیمه زنان خانه‌دار تأمین اجتماعی

همه چیز در مورد بیمه زنان خانه‌دار تأمین اجتماعی

بیمه تأمین اجتماعی یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دولتی است که به منظور حمایت از افراد در برابر ریسک‌های اجتماعی و اقتصادی ایجاد شده است. بیمه زنان خانه‌دار تأمین اجتماعی یکی از برنامه‌های سازمان تأمین اجتماعی در ایران است که آن را با هدف حمایت از خانواده‌ها و کاهش نرخ فقر در کشور ایجاد کرده‌اند.

این بیمه به عنوان یکی از برنامه‌های سیستم تأمین اجتماعی در کشور شناخته شده است که توسط سازمان تأمین اجتماعی ایران اجرا می‌شود. در این مقاله هر آنچه که باید در مورد بیمه تأمین اجتماعی بدانید را در اختیارتان قرار می‌دهیم؛ بنابراین تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

بیمه تأمین اجتماعی چه خدماتی ارائه می‌دهد؟

هدف از راه‌اندازی بیمه تأمین اجتماعی حمایت کردن از کارگرها و کارمندها بود. برای اجرایی کردن این هدف نیز به همکاری کارفرماها و دولت نیاز است. به طول کلی خدمات بیمه‌های تأمین اجتماعی به شرح زیر هستند:

خدمات بیمه اجباری

کسانی که در شرکت‌ها، سازمان و سایر ارگان‌های در قبال دریافت حقوق کار می‌کنند، قانون کار شامل آن‌ها می‌شود. به این ترتیب کارفرما وظیفه دارد کلیه کارمندان و کارگران خود را بیمه کند. در بیمه اجباری، حق بیمه ۳۰ % از حقوق فرد است که ۲۳% سهم کارفرما و ۷% سهم کارگر در نظر گرفته می‌شود. در صورت عدم پیروی از این قانون کارفرما مجازات خواهد شد. خدمات بیمه اجباری شامل موارد زیر هستند:

  • بیمه‌های درمانی، حوادث و بارداری
  • پرداخت مستمری در دوره بازنشستگی
  • پرداخت مستمری در دوران از کار افتادگی
  • پرداخت مستمری به بازماندگان
  • کمک هزینه ازدواج
  • پرداخت مقرری برای دوره بیکاری

خدمات بیمه خویش‌فرما

بیمه خویش‌فرما برای کسانی است که زیر نظر یک کارفرما یا در سازمان‌های دولتی یا خصوصی کار نمی‌کنند. این افراد شغل خود را دارند و خودشان برای تحت پوشش بیمه قرار گرفتن، اقدام کرده‌اند. افرادی که بیمه خاصی ندارند و برای بهره‌مندی از مزایای آن اقدام به دریافت بیمه می‌کنند تحت پوشش بیمه خویش‌فرما قرار می‌گیرند.

این بیمه به دو صورت اختیاری و برای صاحبان مشاغل آزاد در نظر گرفته می‌شود. حق بیمه در بیمه اختیاری را ۲۷ درصد تعیین کرده‌اند که توسط خود بیمه‌گذار باید پرداخت شود. بیمه زنان خانه‌دار تأمین اجتماعی به عنوان زیرمجموعه بیمه صاحبان مشاغل آزاد در نظر گرفته می‌شود. بیمه زنان خانه‌دار تأمین اجتماعی به عنوان بیمه اختیاری شناخته می‌شود.

بیمه زنان خانه‌دار چیست؟

یکی از دغدغه‌های زنان خانه‌دار داشتن یک بیمه مناسب با وضعیتشان است. با توجه به این موضوع بیمه تأمین اجتماعی از سال ۱۳۸۷ یک طرح با عنوان بیمه زنان خانه‌دار را در اولویت خود قرار داد و آن را اجرا کرد. در طی این طرح خانم‌های خانه‌داری که شغلی ندارند و همواره نگران معیشت و سطح درآمد خود هستند، می‌توانند خیال آسوده‌تری در مورد آینده خود داشته باشند.

بیمه زنان خانه‌دار برای چه کسانی مناسب است؟

خانم‌های خانه‌داری که شرایط زیر را دارند می‌توانند برای دریافت بیمه زنان خانه‌دار اقدام کنند. قبل از اقدام برای تهیه بیمه دقت کنید که شرایط زیر را داشته باشید:

  • خانم‌های خانه‌داری که در هیچ یک از سازمان‌های دولتی و خصوصی استخدام نیستند و کار نمی‌کنند.
  • کسانی که در گذشته در یک سازمان مشغول به کار بودند و در حال حاضر بیکار هستند و سابقه پرداخت منظم بیمه را دارند.
  • کسانی که در حال حاضر در کارگاه‌هایی که مشمول قانون تأمین اجتماعی می‌شوند، مشغول به انجام کار هستند.
  • کسانی که سنشان بالای ۵۰ سال است در صورتی مشمول این بیمه می‌شوند که به ازای هر سال حق بیمه پرداخت کرده باشند. مثلاً اگر ۵۱ سالشان است یک سال حق بیمه پرداخت کرده باشند.

در چه سنی می‌توان برای دریافت بیمه زنان خانه‌دار اقدام کرد؟

زنان خانه‌دار باید به حداقل و حداکثر بازه سنی که برای پرداخت بیمه در نظر گرفته شده است، دقت کنند. به طور کلی کسانی که بالای ۱۸ سال سن دارند و کمتر از ۵۰ سالشان است، می‌توانند برای درخواست بیمه تأمین اجتماعی زنان خانه‌دار اقدام کنند.

در صورتی که کسی بالاتر از ۵۰ سال سن داشته باشد فقط در صورتی به درخواست آن رسیدگی می‌شود که به معادل هر سال سن مازاد بر ۵۰ سال از سابقه خوب پرداخت بیمه برخوردار باشد. سابقه پرداخت بیمه توسط سیستم به صورت دقیق چک می‌شود. در ضمن مجرد و متأهل بودن فرد نیز محدودیتی در دریافت یا عدم دریافت بیمه ایجاد نمی‌کند.

نرخ بیمه زنان خانه‌دار در سال ۱۴۰۱

نرخ بیمه زنان خانه‌دار تأمین اجتماعی هر سال می‌تواند متفاوت باشد. برخی از سایت‌های سودجو نیز با قرار دادن نرخ‌های نادرست و بیش از اندازه مشخص شده، قصد کلاهبرداری دارند که نباید به آن‌ها اعتماد کنید. طبق قانون، سازمان بیمه تأمین اجتماعی کشور نرخ بیمه سال ۱۴۰۱ را مشخص می‌کند.

به این ترتیب زنان خانه‌دار و دخترانی که زیر پوشش هیچ بیمه‌ای قرار ندارند، می‌توانند با پرداخت ۱۲ درصد به مبلغ پنج میلیون و ۱۰۰ هزار ریال تحت پوشش این بیمه قرار بگیرند.

بیمه زنان خانه‌دار چه پوشش‌هایی دارد؟

بیمه زنان خانه‌دار دارای سه نوع پوشش است که طبق نوع بیمه مشخص می‌شود. برای آگاهی از پوشش‌های بیمه زنان خانه‌دار به ادامه مطلب توجه کنید:

پوشش بیمه زنان خانه‌دار با ۱۲ درصد حق بیمه

اگر فردی بیمه شده‌ای که ۱۲ درصد حق بیمه را پرداخت کرده است، قبل از فرا رسیدن دوره بازنشستگی‌اش فوت کند، در آن صورت حقوق مستمری به خانواده او تعلق نمی‌گیرد. در واقع بیمه چیزی نمی‌پردازد.

اما اگر فرد بعد از بازنشستگی به دلایل مختلفی فوت کند، در آن صورت خانواده فرد فوت شده می‌توانند از مستمری او استفاده کنند. در واقع مستمری به خانواده فرد تعلق می‌گیرد.

پوشش بیمه زنان خانه‌دار با ۱۴ درصد حق بیمه

در این نوع از پوشش بیمه فرقی نمی‌کند که فرد قبل یا بعد از بازنشستگی فوت کند. در هر صورت اگر بیمه‌گذار حق بیمه ۱۴ درصدی را با موفقیت پرداخت کرده باشد، مستمری به خانواده آن‌ها تعلق می‌گیرد و خانواده فرد بیمه شده می‌توانند از مستمری استفاده کنند.

پوشش بیمه زنان خانه‌دار با ۱۸ درصد حق بیمه

فرد بیمه شده‌ اگر حق بیمه ۱۸ درصد را انتخاب و پرداخت کرده باشد، خانواده او می‌توانند در صورت فوت قبل و بعد از بازنشستگی از مستمری استفاده کنند. وقتی فرد بیمه شده حق بیمه ۱۸ درصدی را انتخاب و پرداخت کرده باشد، در این صورت بیمه از کارافتادگی و خدمات درمانی نیز به او تعلق می‌گیرد که در صورت نیاز می‌تواند از آن‌ها استفاده کند.

مزایا و معایب بیمه زنان خانه‌دار

بیمه زنان خانه‌دار تأمین اجتماعی از آن بیمه‌هایی است که مزایا و معایب مختلفی دارد. قبل از تهیه بیمه و اقدام برای خرید آن باید با امتیازهای یک بیمه و معایبی که دارد به خوبی آشنا شوید. مهم‌ترین مزایا و معایب بیمه زنان خانه‌دار به شرح زیر هستند:

مزایای بیمه زنان خانه‌دار

  • فرد با درخواست بیمه‌گذار و پرداخت حق بیمه می‌تواند از دفترچه درمانی بهره‌مند شود.
  • فرد می‌تواند از مزایای بیمه از کار افتادگی استفاده کند.
  • خانم خانه‌دار می‌تواند از حقوق بازنشستگی پس از پایان مدت زمان قرارداد استفاده کند.
  • بیمه زنان خانه‌دار به آنها امکان می‌دهد تا وضعیت اجتماعی خود را ارتقا دهند و در جامعه به عنوان یک فرد باارزش و مستقل شناخته شوند.
  • بیمه زنان خانه‌دار می‌تواند برای حمایت مالی این زنان در مواردی مانند بیماری یا فوت همسر یا خانواده مفید باشد.
  • اگر پدر خانواده بیمه نداشته باشد، فرزندان می‌توانند تحت پوشش این بیمه قرار بگیرند.
  • بیمه زنان خانه‌دار تأمین اجتماعی برای بستری ۱۰ درصد و برای درمان‌های سرپایی ۳۰ درصد پرداخت می‌کند.

معایب بیمه زنان خانه‌دار

  • بیشتر زنان خانه‌دار شاغل نیستند و همسرانشان نمی‌توانند حق بیمه را پرداخت کنند. به همین دلیل زنان زیادی هستند که نمی‌توانند از بیمه زنان خانه‌دار تأمین اجتماعی بهره‌مند شوند.
  • برای زنان خانه‌دار امکان دریافت وام یا بازخرید وجود ندارد. هر مبلغی که واریز می‌کنید، نمی‌توانید آن را پس بگیرید.
  • بعد از اینکه بیمه شده فوت می‌کند، مبلغ و مستمری پرداختی به بازمانده‌ها زیاد نیست. طبق قانون انحصار و وراثت مقدار دقیق آن مشخص خواهد شد.
  • سن بیشتر زنان خانه‌دار بالای ۵۵ سال است و امکان بیمه کردن آن‌ها به غیر از موارد خاص، وجود ندارد.
  • بیمه زنان خانه‌دار برای مواردی مانند حوادث، ازدواج یا بارداری هیچ هزینه‌ای پرداخت نمی‌کند.

شرایط دریافت بیمه زنان خانه‌دار

سازمان تأمین اجتماعی کشور شرایط خاصی را برای دریافت بیمه زنان خانه‌دار تصویب کرده است که به شرح زیر هستند:

  • سن فرد بین ۱۸ تا ۵۰ سال باشد.
  • اگر قبل از اقدام برای دریافت بیمه زنان خانه‌دار از سابقه بیمه برخوردار باشید، در زمان بازنشستگی سوابق بیمه قبلی‌تان نیز حساب خواهد شد.
  • کسانی که واجد شرایط باشند، سنشان ۵۵ سال تمام و همچنین برای مدت ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه را داشته باشند، می‌توانند مستمری بگیرند.

شرایط بازنشستگی بیمه زنان خانه‌دار به چه صورت است؟

شرایط خاصی برای بازنشستگی بیمه زنان خانه‌دار وجود دارد که قبل از تهیه بیمه حتماً باید با این موارد آشنا شوید. مهم‌ترین این شرایط به شرح زیر هستند:

  • خانم‌هایی که سن آن‌ها ۴۵ سال است و از ۳۰ سال سابقه برخوردار هستند.
  • خانم‌هایی که سن آن‌ها ۵۵ سال است و حداقل از ۲۰ سال سابقه برخوردار هستند.
  • خانم‌هایی که از سن ۴۲ سال برای مشمول شدن قانون کار برخوردار هستند و ۲۰ سال سابقه کار دارند.
  • خانم‌هایی که دارای سابقه کار ۲۰ سال به صورت متوالی و ۲۵ سال متناوب هستند و در شرایط دشواری کار می‌کنند.
  • خانم‌هایی که بدون شرط‌های سنی بازنشستگی برای جانبازها از ۲۰ سال سابقه کار برخوردار هستند.
  • خانم‌هایی که از ۵ سال سابقه متناسب با سنوات پرداخت بیمه برخوردار هستند و سن آن‌ها ۵۵ سال است.
  • خانم‌هایی که ۳۵ سال سابقه دارند که در این مورد شرط سنی اهمیتی ندارد.
  • خانم‌هایی که سابقه آن‌ها حداقل ۲۰ سال است و برای معلولان ۴۵ سال سن در نظر گرفته می‌شود.
  • خانم‌هایی که سن آن‌ها ۵۵ سال است. در کنار آن اگر به صورت مرتب بین ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه پرداخت بیمه دارند، محدودیتی برای اعلام درخواست بازنشستگی ندارند.
  • خانم‌هایی که سن آن‌ها ۵۵ سال است و از سابقه زیر ۱۰ سال برخوردار هستند می‌توانند با پرداخت حق بیمه سال‌های باقی‌مانده تا ۱۰ سال خودشان را با دریافت ۱۰ روز حقوق، بازنشسته کنند. البته در این صورت میزان حقوق بازنشستگی کمتری دریافت می‌کنند که امکان افزایش آن وجود نخواهد داشت.

مدارک لازم جهت دریافت بیمه زنان خانه‌دار

برای دریافت بیمه زنان خانه‌دار تأمین اجتماعی باید از قبل مدارک لازم را جمع‌آوری کنید تا پروسه تکمیل بیمه شما با سرعت بیشتری صورت بگیرد. مهم‌ترین مدارکی که باید تهیه کنید به شرح زیر هستند:

  • اصل شناسنامه و به همراه داشتن کپی از همه صفحات آن
  • اصل کارت ملی و کپی از دو طرف آن
  • مطالعه فرم بیمه زنان خانه‌دار و تکمیل کردن آن
  • ارائه یک عکس ۳ در ۴ با کیفیت

راهنمای ثبت‌نام بیمه زنان خانه‌دار

کسانی که می‌خواهند تحت پوشش بیمه زنان خانه‌دار تأمین اجتماعی قرار بگیرند، می‌توانند از دو روش حضوری و غیرحضوری برای ثبت‌نام، اقدامات لازم را انجام دهند. کسانی که می‌خواهند ثبت‌نام خود را حضوری انجام دهند، بهتر است در شهر یا شهرستان خود به یکی از شعب بیمه سازمان تأمین اجتماعی مراجعه کرده و ثبت‌نام خود را برای دریافت بیمه، تکمیل کنند.

برای کسانی که می‌خواهند به صورت غیرحضوری ثبت‌نام کنند یک سامانه با عنوان «خدمات اینترنتی سازمان تأمین اجتماعی» وجود دارد. سایت آن به آدرس eservices.tamin.ir است. با ورود به این سامانه می‌توانید ثبت‌نام کنید. به طور کلی باید طبق مراحل زیر پیش بروید:

  • مرحله اول: به سامانه tamin.ir وارد شوید.
  • مرحله دوم: به ترتیب روی گزینه‌های بیمه‌شدگان، بیمه‌شدگان خاص و روی گزینه انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه‌دار و دختران کلیک کنید.
  • مرحله سوم: وارد پنل کاربری می‌شوید. اگر از قبل حساب کاربری دارید کد ملی و رمز عبور خود را بزنید. اگر حساب کاربردی ندارید برای ایجاد آن اقدام کنید.
  • مرحله چهارم: بعد از ورود به سامانه اطلاعات شما نشان داده می‌شود که باید روی گزینه موافقت‌نامه کلیک کنید.
  • مرحله پنجم: با توجه به وضعیت خود باید تیک یکی از گزینه‌های «اطلاعات صحیح است»، «متقاضی شخصاً انعقاد قرارداد می‌نماید» یا «قیم متقاضی قرارداد منعقد می‌نماید» را زده و وارد مرحله بعد شود.
  • مرحله ششم: در این مرحله نیاز به تعیین شعب و تعیین مبلغ حق بیمه وجود دارد. بعد از تعیین موارد گفته شده روی محاسبه کلیک کنید. با طی کردن این مراحل انعقاد قرارداد شما با موفقیت انجام می‌شود.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی بیمه تأمین اجتماعی زنان خانه‌دار پرداختیم. در صورتی که قصد دارید تا زیر پوشش این بیمه قرار بگیرید و از مزایای آن بهره ببرید، حتماً در مورد شرایط، ویژگی‌ها و محدودیت‌هایی که بیمه زنان خانه‌دار تأمین اجتماعی دارد، اطلاعات کاملی به دست آورید. چرا که پولی که پرداخت می‌کنید قابل پس گرفتن نیست. نکات گفته شده در این مقاله را مورد توجه قرار دهید تا از زیر پوشش این بیمه قرار گرفتن، رضایت داشته باشید.

  • بیمه تأمین اجتماعی چه خدماتی ارائه می‌دهد؟
  • شرایط بازنشستگی بیمه زنان خانه‌دار به چه صورت است؟
  • مدارک لازم جهت دریافت بیمه زنان خانه‌دار چیست؟
  • مزایای بیمه زنان خانه دار چیست؟
  • بیمه زنان خانه‌دار چه پوشش‌هایی دارد؟

برای دریافت مشاوره تامین اجتماعی و قانون کار با صبا مشاور تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *